Tokyo

Tokyo

april 21, 2019 13 Af Ida og Mads

– Skrevet af Mads

Japan ligger vores hjerter meget nært og er efter vores mening et enestående land sprængfyldt med unikke oplevelser. Det er blevet sagt mange gange før, men Japan er virkelig kontrasternes land, hvor oldgamle traditioner og normer smelter smukt sammen med højteknologi og moderne kultur. Det er umuligt at indfange alle nuancer af Japan i et indlæg som dette (tro mig – jeg har skrevet, forkortet, rykket rundt, skrevet igen, forkortet igen og til sidst konstateret at indlægget må deles op), så jeg vil i første omgang begrænse mig til hovedstaden Tokyo.

Forhåbentligt bliver dette blot første indlæg af flere, som til sammen portrætterer det Japan vi kender og holder af. Jeg håber også, det kan inspirere jer til jeres næste (måske første) tur til Tokyo – god læsning!

Tokyo:

Med sine 38 millioner indbyggere (inklusiv forstæder) er Tokyo verdens største by. Arealmæssigt er byen ca. 2 gange så stor som hele Sjælland! Stor-tokyo består af en masse byer i byen, så lad os starte med at dykke ned i nogle af de interessante områder, og hvad de hver især har at byde på.

Shinjuku:

Shinjuku området er knudepunktet hvad angår administration, shopping, underholdning og ikke mindst offentlig transport. Hver dag passerer over 3,6 millioner mennesker gennem Shinjuku Station, som også er kendt som verdens travleste station. Området er fyldt med skyskrabere og i gåafstand fra Shinjuku station ligger Tokyo Metropolitan Building, hvor du har en enestående mulighed for at nyde udsigten fra 46. etage – helt gratis! Elevatorturen tager kun 55 sekunder, så forbered dig på propper i ørene og kilden i maven. Det kan anbefales at tage derop lige før solnedgang for at opleve byens forskellige udtryk og farver. (Den bedste udsigt får du fra Vest tårnet). Der er også en restaurant deroppe, som serverer klassisk fransk mad, live jazzmusik og den vildeste udsigt ud over byen!

Herefter kan man passende svinge forbi ”New York Bar” i det legendariske Park Hyatt Hotel, som er kendt fra filmen ”Lost in Translation”. Et besøg værd, hvis man er til skybar, live jazzmusik, lækre drinks eller bare skal have den krydset af på to-do-listen.

For relaxing times, make it Suntory time”

Udsigt fra Tokyo Metropolitan Building (Vest tårnet)

Som skarp kontrast til de omkringliggende skyskrabere bør man spadsere gennem de smalle, røgfyldte gader i Omoide Yokocho,som ligger lige op ad Shinjuku station. Her finder man de mest autentiske, bittesmå yakitori restauranter, hvis vægge synes at være beklædt med minimum 2 cm akkumuleret fedt fra 30 års konstant grillrøg. Men tag ikke fejl – maden er knaldgod, og kokkene ved præcis, hvad de laver. En personlig favorit er Sasamoto Yakitori, som lidt utraditionelt hovedsageligt serverer svine- og lidt oksekød frem for kylling. Her har vi smagt de mest velsmagende, veltilberedte yakitori-spyd nogensinde. Forvent en umami-bombe ud over det sædvanlige!

Sasamoto Yakitori

Andre anbefalelsesværdige ting i Shinjuku:

  • Shinjuku Gyoen. Stor park med de smukkeste haver. Især populært under kirsebærblomstringen i foråret.
  • Et stop fra Shinjuku ligger Shin-Okubo, som kaldes Korea-town. Hjemsted for K-pop-kulturen og nok så vigtigt de utallige Korean BBQ restauranter!

Shibuya/Harajuku/Omote-sando området.

”Trekants-området ”mellem stationerne Shibuya, Harajuku og Omote-Sandokan nok betegnes som det mest trendy kvarter i Tokyo. Samtidig kan man næppe komme i tanke om et område, der komprimerer så mange kontraster på et så begrænset område.

Lige uden den smukke Yoyogi park der bl.a. huserer det smukke, spirituelle tempel Meiji Jingu, træder man ind i turist-magneten Takeshita Street som er et Anime/Cosplay virvar uden lige.

Meiji Jingu Templet

Takeshita Street

Omotesando-dori (Tokyos svar på Champs-Élysées) finder man de internationale luksus brands, som konkurrerer mod hinanden om det mest iøjnefaldende prestigetempel af en flagskibsbutik. I de små gyder lige bagved holder massevis af second hand butikker til, hvor man kan være heldig at gøre nogle rigtig gode køb – også masser mærkevarer.

Verdens nok mest kendte (og travle) fodgængerfelt Shibuya Crossing er et overvældende virvar af lysende bilboards, høj musik og menneskehav. 5 minutters gang derfra befinder man sig i et halvsnusket kvarter, hvor de såkaldte Love Hotels huserer. I samme område ligger Mikkellers ølbar i en charmerende, rustik betonbygning.

Shibuya Crossing

Man kan spise på en af Tokyos 234 michellin restauranter eller på en skammel i en røgfyldt Izakaya.

Man kan shoppe i de enorme stormagasiner Seibu, 109,Tokyu eller i små nichebutikker i det trendy Catstreet område.

Man kan deltage i en traditionel te-ceremoni iført kimono eller man køre i go-carts gennem Shibuya Crossing iført Mario-cart kostumer.

Alt i alt er det et område, man kan bruge dage, uger, måske måneder på at udforske!

Andre ting i Shibuya:

  • Mødestedét er foran Hachiko statuen lige udenfor Shibuya Station. Nogen kender måske den autentiske historie om Hachiko, fra filmen med samme navn, hvor Richard Gere spiller hovedrollen
  • Populære natklubber. Camelot, Womb, Vision, Contact (indgangen er en elevator nede i hjørnet af et anonymt, beton-parkeringshus – klubben ligger gemt nede i kælderen)
  • Drik kaffe i Starbucks ved Shibuya Crossing for at få den bedste udsigt til menneskemylderet når fodgængerfeltet bliver grønt. Man skal måske være lidt tålmodig for at få en vinduesplads..

Asakusa – Kappabashi

Asakusa er den gamle bydel i Tokyo. Man fornemmer virkelig traditionerne og historien, når man går op ad Nakamise – shoppinggaden der leder op til det smukke buddhistiske tempel Sensoji. Små butikker sælger gamle træsnit-tryk, kimonoer og alverdens souvenirer. Mange kvinder benytter omgivelserne til at få taget billeder iført lejede kimonoer og opsat hår. Hvis man er rigtig heldig, kan man endda støde ind en ægte Geisha, ligesom vi gjorde på vores første Japan-rejse sammen i 2014.

Unge piger i lejede kimonoer og opsat hår

En ægte Geisha

Akihabara

Hvis man skal have en ordentligt én på opleveren, skal man tage til Akihabara. Området bliver kaldt Electric Town og det er med rette. Uanset hvilket elektronisk apparat, gadget eller lille dims man leder efter, kan man få det her. Findes det – findes det her! Af samme grund, er det et samlingssted for Otaku kulturen, som bedst kan oversættes som ”ekstrem fan/nørd”. I dag er kvarteret karakteriseret ved at være centrum for videospil, manga, animefilm og -figurer. Alt i alt et vanvittigt sted!

Roppongi

Populært nattelivsområde med store klubber og barer. Især populært for vestlige turister.

Besøg også bygningskomplekset Roppongi Hills, som foruden at husere et af Tokyos bedste udendørs observations decks Tokyo City View, også danner nogle fantastiske rammer for det moderne kunstmuseum Mori Art Museum. Panoramavinduerne oppe på 53. etage skaber nogle helt unikke udstillinger man ikke må gå glip af, hvis man er kunstinteresseret.

Udsigt fra Tokyo City View med Fuji-san i baggrunden

Dagsture fra Tokyo

Mt. Fuji og Hakone Nationalpark

Ca. 2 timer fra Tokyo ligger nationalparken Hakone i et smukt bjergrigt område tæt ved Mt. Fuji. Der er stor termisk aktivitet i området, som har skabt utallige varme kilder som danner grobund for hundredevis af Onsen-spa og Ryokan-kroer.Under vores første rejse sammen i Japan boede vi et par nætter i en Ryokan, hvor vi sov på futoner i et tatamibelagt værelse, benyttede de private Onsen-bade og fik serveret et overdårligt Kaiseki måltidiført de fineste bomulds-Yukata.

Ryokan i Hakone

Kaiseki måltid

Bomulds-yukata

Et besøg på en Onsen eller ophold på en Ryokan er et MUST når man er i Japan, men det kan være en dyr affære og transporten op i bjergene kan være relativ besværligt.

Et nemt og billigt alternativ er at tage en guidet bustur. Udover at slippe for planlægningen selv, får man en rigtig smuk bustur med dygtige engelsktalende guides. Turen starter nær Shinjuku Station og holder første stop på 5. station på Mt. Fuji, som er det højeste punkt man kan komme med bil (ca. 2.300 m.o.h). Derefter er det tid til en Onsen oplevelse ud over det sædvanlige på Fuji Chobo-no-yu Yurari. Stedet har en exceptionel udsigt til Mt. Fuji, som kan nydes fra de mange inden- og udendørs spabad. Efterfølgende bliver der serveret lækker kylling Sukiyaki i et fint tatamirum. Risene bliver leveret til rummet med et miniature-damplokomotiv. (ret random, men sjovt detalje..). På vejen hjem er der 2-timers shopping i Gotemba Outlet Mall, hvor man modtager en voucher bog med specielle rabatter. Formentligt primært for at servicere de rige kinesiske turister JTuren kan bestilles via dette link: https://www.japanican.com/en/tour/detail/BUS1J00811MKS/?typecd=TOU&destcd=M04

 

Bustur til Fuji-san

5. station på Fuji-san

Yurari no Yu Onsen Spa

Sukiyaki på Yurari no Yu Onsen

Mt. Takao

Et af Japanernes favorit get-away destinationer er Mt. Takao – især om foråret og efteråret når træerne og naturen viser sig fra sine smukkeste sider. Bjerget er tilpas højt til at man kan tage toget fra Shinjuku station tidligt om morgenen, bestige bjerget og være tilbage i Tokyo sidst på aftenen.

Yokohama

Havnebyen Yokohama, som ligger under 30 minutter fra Tokyo, er er en del af Stor-Tokyo og er ret beset en bare enorm forstad. Havnefronten er et populært tilflugtssted om aftenen, hvor bygningerne og Pariserhjulet er smukt belyst. I Yokohama findes desuden China-Town, Cup Noodle Museet og Sankeien Garden.

Yokohama by night

Kamakura

Længere mod syd ligger Kamakura, hvor du kan se en gigantisk bronze Buddha. Desuden er der nogle rigtig smukke hiking ruter i området. Om sommeren er de nærliggende strande populært tilflugtssted og omkring nytår flokkes japanerne for at se årets første solopgang på Enoshima øen.

Kamakura – Buddha statue

Følg med her på bloggen, hvor der fremadrettet vil komme flere indlæg om Japan. I øjeblikket arbejder jeg på følgende indlæg:

  • Rejseguides til andre områder i Japan
  • Mad-guides og restaurantanbefalinger
  • Praktiske oplysninger, tips og tricks om at rejse i Japan