Tatami- og arbejdsværelse

Tatami- og arbejdsværelse

februar 13, 2019 2 Af Ida og Mads

Af Ida

Så kom vi indenfor i varmen igen og gik nogle dage i møde, hvor vi virkelig nød ikke at have hård kuling i nakken. Det er på én eller anden måde lidt sjovere at male ting, når regnen ikke vasker det væk lige bagefter!

Dette blev ugen, hvor vi pludselig så os selv kaste 28.000 kr efter en dør. Det var dog ikke hvilken som helst dør – det var en New Yorker-dør af glas (fra First Floor Copenhagen), som vi i årevis har drømt om, mens SU’en ikke just pegede hen imod sådan én… men altså – nu havde vi jo 300.000, der brændte i lommen, og hvor tit har man lige det?! Døren blev købt, og et kort øjeblik følte vi os som en anden topdirektør, der bare væltede i penge! Kort tid efter ramte den jyske snusfornuft os dog direkte i ansigtet, og herefter stod den på sparedage og genbrug.

Fra Japan til New York….?

Der er ret langt fra Japan til New York, så hvorfor vælger vi lige en “New Yorker-dør” midt i vores japansk-inspirerede hjem? Sagen er den, at vi så nogle ligheder til det japanske. I Japan har man såkaldte “shoji,” som er rispapirsdøre/afskærmninger. Disse er enormt fine men kræver også en hvis vedligeholdelse, da rispapir jo som bekendt ret nemt går i stykker. Derudover er det også et lidt kompliceret håndværk, som få mestrer herhjemme i Danmark. Derfor syntes vi, at disse glas-døre var en ret elegant måde at inddrage de firkantede afskærmninger på (og ok, for at være ærlig – hvem har ikke inderst inde altid drømt om at have lidt New York i sit hjem?).

Japanske “shoji” med rispapir

Tatamiværelset

I Japan ser man ofte de her te-rum med tatamimåtter, hvor man kan afholde te-ceremonier men samtidig bruge det som gæsteværelse. Vi må nok erkende, at vi ikke kommer til at afholde ugentlige te-ceremonier i rummet men primært kommer til at bruge det til gæste- og afslapningsværelse (vi ville ellers elske at bilde jer ind, at vi i tide og utide afholdte traditionelle te-ceremonier, meeen……). Nuvel – vi synes, at de her tatamirum er enormt smukke i al sin enkelthed, så det har længe været en drøm at få lov at lave et. Tatamimåtterne er desuden købt hos Japanske Danmark

Arbejdsværelset

Arbejdsværelset lå ret meget til højrebenet. Vi arbejder begge en del og elskede tanken om at have et rum, hvor man kunne lukke døren men samtidig være en del af resten af hjemmet.

Bordet var et, vi fandt i genbrug, selv om vi var meget smigrede over, at Emil Thorup fik sagt, at det var et, vi selv havde lavet. Jeg er vild med, hvordan maling kan forvandle de grimmeste møbler til guld. Det her bord var vitterligt grimt, men med en klat maling, der matchede væggen, blev det forvandlet til et enkelt, lækkert skrivebord. Hvis du er på udkig efter et stort skrivebord, er det en god idé at kigge efter spiseborde – de har en perfekt størrelse.

Vores arbejdsbord inden det fik en kærlig hånd

En virkelig faldefærdig reol til en flad 50’er i genbrug. Den fik lidt lapning og maling, og så var den så fin som ny (ok, løgn… næppe som ny… men den blev fin i hvert fald…)

Magnetvæg:

Det blev ikke rigtigt nævnt, men væggen i arbejdsværelset var lavet til én, stor magnetisk væg, som vi kunne bruge som opslagstavle. Det er en smart måde at have en diskret opslagstavle på. Man maler blot væggen med magnetisk maling først, og derefter kan man male ovenpå med en anden lækker farve.

Det færdige rum:

Stjæl stilen selv:

Herunder er der direkte links til de forskellige produkter: 

Arbejdsværelse:

  • Rispapirslamper i forskellige størrelser: Ilva
  • Grøn maling: Farven “pil” G40 – kan købes i Silvan. Hvis du vil spare penge, så sørg for at købe Silvanol-maling frem for Dyrup-maling
  • Kontorstol: Ikea
  • Magnetmaling: Røverkøb
  • Bambusgardiner: Japanske Danmark
  • Læderstol, kurvestol, skrivemaskine: Genbrug
  • Glasvæg/dør: First Floor Cph
  • Farvekode: Silvanol 10 – G40 – PIL

Tatamirum: