Soveværelset

Soveværelset

februar 6, 2019 12 Af Ida og Mads

Af Ida

Så blev vi kastet ud i det – byg et soveværelse! En rimelig “lige til” opgave, hvis det da ikke lige var fordi, at vi kun havde fire døgn og aldrig nogensinde havde monteret så meget som et dørhåndtag. Vi kom på noget af en opgave, men heldigvis en sjov en af slagsen. De rare klippere bag Nybyggerne har været så søde ikke at afsløre, hvor pressede vi egentlig var – for vi var pressede! Ha ha :0)

Forberedelse

Jeg – Ida – er lidt af en planlægningsnørd, selv om jeg ville elske at sige, at jeg var mere umiddelbar og tog tingene, som de kom 😉 Især rent visuelt har jeg brug for at lægge en plan for farver og materialer, og når man har en stram tidsplan, som vi havde det under Nybyggerne, er det faktisk ofte en stor hjælp at have nogle retningslinjer. 

Hver uge lavede vi et moodboard for rummet, inden vi gik i krig. Et moodboard er en form for visuel “rettesnor” eller et inspirations-opslagstavle, om man vil.
Vi smider dem op på bloggen hver uge, og så kan I jo selv vurdere, om vi er nået i mål med vores plan 😉 Denne uge følte vi desværre ikke helt selv, at vi nåede i mål. Uge 1 var klart lidt en “øvelse” for os, hvor vi lige skulle ind i det hele.

Når ambition og tid ikke går hånd i hånd… 

Vi havde planer om at holde en ret enkel og ren stil med tanke på, at vores garderobeskab ville blive ret komplekst i sit udtryk. Planen var nemlig – som I kan se på moodboardet – at bygge et skab op af egetræs-lameller. Et komplet urealistisk og naivt projekt for to amatører skulle det vise sig … Forberedelserne til skabet var ikke nået ret langt, før vi måtte konstatere, at hverken tid eller evner var til stede til et sådan projekt, og i ren frygt for at stå uden et garderobeskab købte vi i stress to MDF-plader, som vi fik bikset til et skab nogle timer før deadline. Et skab, der desuden stadig giver Mads mareridt om, hvordan han i frihånd brugte en stiksav til at skære det hele ud med. Det blev ….. rustikt 😉 

Mads i gang med at bygge skelettet til tatami-seng

Ok – skelettet blev også ret rustikt…. heldigvis skulle det dækkes med disse smukke tatami-måtter 😉

Tilfredse trods alt

Vi nåede ikke helt i mål med de planer, vi havde lagt, men vi var alligevel enormt glade og lettede, da vi var færdige. Vi havde lavet et rum! Med vægge, gulve, døre (smækbare døre, råber Mads i baggrunden!), fodlister og jeg skal komme efter dig! Indretningen og designet må vi gøre mere gennemført senere – nu er vi ligesom i gang, og vi har gjort os nogle erfaringer, som vi vil have in mente til de næste mange rum. Forhåbenligt lærer vi mere uge efter uge – det er vores ambition med hele processen. Og vigtigst af alt; vi havde det sjovt!