
Lynhurtig misosuppe med nudler og grøntsager
Denne ret kan nok nærmest betegnes som en hybrid mellem en ramen, phō og miso-suppe. Det er en meget nem hverdagsret, som kan laves på 5 minutter. Jeg har set nogen lave noget lignende i en beholder og medbragt det som en madpakke, der bare skal hældes kogende vand i. Med lidt god vilje kan vi vel kalde det en hjemmelavet cup-noodle.
Ingredienser (til to skåle)
- 4 spsk miso-paste (gerne en god en)
- 2 tsk mirin (sødlig risvin)
- 2 tsk sesam-olie
- 1 fed revet hvidløg
- 1 tommerfinger revet ingefær
- Soya (til at smage til)
- 800 ml filtreret, kogende vand fra Grohe Red Duo (kan med nød erstattes af kogende vand fra en almindelig elkedel) 😉
- 2 pakker minutnudler
- 1 god håndfuld bønnespirer
- 1 god håndfuld svampe
- 1 fintsnittet gulerod
- 1/2 fintnittet chili
- Hakkede koriander
- Sesamfrø
- 2 limebåde
Sådan gør du:
- Fordel miso, mirin, sesamolie, hvidløg, ingefær i to høje skåle.
- Hæld en smule kogende vand i skålene for at opløse misoen. Pisk ikke misoen, men lad det opløse sig selv langsomt.
- Læg nu nudler, gulerødder, bønnespirer, svampe i skålen og fyld op med kogende vand. Læg låg på.
- Efter 3 minutter (eller når nudlerne er færdige) toppes der med koriander, chili, sesamfrø og limebåd.
- Smag evt. til med soya og miso