Lynhurtig misosuppe med nudler og grøntsager

Lynhurtig misosuppe med nudler og grøntsager

august 29, 2019 0 Af Mads Taiki

Denne ret kan nok nærmest betegnes som en hybrid mellem en ramen, phō og miso-suppe. Det er en meget nem hverdagsret, som kan laves på 5 minutter. Jeg har set nogen lave noget lignende i en beholder og medbragt det som en madpakke, der bare skal hældes kogende vand i. Med lidt god vilje kan vi vel kalde det en hjemmelavet cup-noodle.

Ingredienser (til to skåle)

  • 4 spsk miso-paste (gerne en god en)
  • 2 tsk mirin (sødlig risvin)
  • 2 tsk sesam-olie
  • 1 fed revet hvidløg
  • 1 tommerfinger revet ingefær
  • Soya (til at smage til)
  • 800 ml filtreret, kogende vand fra Grohe Red Duo (kan med nød erstattes af kogende vand fra en almindelig elkedel) 😉
  • 2 pakker minutnudler
  • 1 god håndfuld bønnespirer
  • 1 god håndfuld svampe
  • 1 fintsnittet gulerod
  • 1/2 fintnittet chili
  • Hakkede koriander
  • Sesamfrø
  • 2 limebåde

Sådan gør du:

  1. Fordel miso, mirin, sesamolie, hvidløg, ingefær i to høje skåle.
  2. Hæld en smule kogende vand i skålene for at opløse misoen. Pisk ikke misoen, men lad det opløse sig selv langsomt.
  3. Læg nu nudler, gulerødder, bønnespirer, svampe i skålen og fyld op med kogende vand. Læg låg på.
  4. Efter 3 minutter (eller når nudlerne er færdige) toppes der med koriander, chili, sesamfrø og limebåd.
  5. Smag evt. til med soya og miso