Køkken

Køkken

februar 27, 2019 19 Af Ida og Mads

Af Ida

YEEEESSSS! Snart kan vi lave mad! Som i… ægte mad, der ikke er varmet op fra frost i en mikrobølgeovn og spist direkte fra emballagen! I vores eget køkken! Køkkenet var nok det rum, vi havde glædet os allermest til at lave. Vi elsker at lave mad. Det er en af de måder, vi afstresser på, og gennem de sidste seks år har vi sammen opbygget en kæmpe interesse for mad og madlavning. Derfor var det enormt vigtigt for os at lave et køkken, hvor der bliver lavet mad (…en vending som Anders Hemmingsen desuden fandt enormt morsom, men jeg tror ikke, man skal tage fejl af, at der faktisk er mange køkkener derude, hvori der ikke bliver lavet mad 😉 ) Vi ville have en masse bordplads, og der skulle være plads til, at vi kan lave mad sammen med venner og familie, når de er på besøg. Et socialt køkken!

… MEN HVORFOR HAR I KUN ET LILLE KØLESKAB?!

Ja, vi forstår godt, at det kan virke lidt skørt. Men vi havde tænkt en plan ind. Vores bryggers lå nemlig 10 skridt fra køkkenet, så vi valgte, at vi ville have et ekstra køleskab derude. Så kan man ligesom have det mest nødvendige inde i køkkenet, og samtidig ville vi have lige dét ekstra bordplads.

Processen

Som før nævnt er vi lidt nogle planlægningsfreaks, når det gælder æstetikken. Derfor havde vi selvfølgelig vores tegninger af køkkenet foran os hele vejen igennem, så vi kunne udføre planen til fulde.

Køkkenskitsen. I er desuden mange, der spørger, hvilket program jeg bruger til det. Det er tegnet i InDesign og er ikke umiddelbart optimalt til indretning – det er tegnet helt fra bunden af. Så det er ikke sådan “lige til” at give sig i kast med.

Mads satte køkkenet op, mens jeg lagde gulv og satte reolsystemet op (…..undskyld for vinkelbeslags-helvedet, Ask… Næste gang lover vi, at vi gør det bedre!)

Alt det man ikke så på TV …

Køkkenet var et af de rum, hvor alle par havde mange planer og store ambitioner. Derfor var der selvsagt mange spændende ting, kameraholdet skulle følge med på og ligeledes mange ting, der ikke var tid til at proppe ind i programmet. Her kommer et lille uddrag af nogle af de ting, man ikke så på TV …

Mads og jeg var på “japansk køkkengrej og mad”-shopping i Aarhus i en lille asiatisk butik (Far East Trading, link her). Her fandt vi diverse japanske madvarer, matcha-te, ramenskåle, spisepinde og jeg skal komme efter dig… Vi var virkelig i vores es og skulle virkelig kæmpe for at styre os.

Risvineddike, sake, ramen-nudler, japanske øl og ramenskåle

Udover Japan-shopping havde vi også fint besøg hjemmefra. Min lillebror og lillesøster kom nemlig på besøg, og selvom vi nok i virkeligheden ikke havde tid til besøg, så var det så hyggeligt at få visit af virkeligheden udefra.

Pizzapause med Aske og Marie

Hey, hvad, hov! – I fik jo slet ikke at vide, at vi alle havde en personlig ting med hjemmefra …

En af de ting, der blev lagt overraskende lidt vægt på i programmet, var, at vi alle havde fået lov til at tage én personlig ting med hjemmefra til køkkenet. Det skulle være en ting, der havde en historie eller betød noget særligt for os. Mads og jeg valgte at tage et maleri med. Selvom det var mig – Ida – der havde ført penslen, var det alligevel et maleri, der var skabt lidt i samarbejde. I sommer besluttede vi os for, at vi ville have et nyt, stort maleri til vores lejlighed, og det skulle være et maleri, der kombinerede både Japan og Danmark, men som samtidig gerne måtte have noget humor over sig. Derfor kom vi frem til at lave en japansk geisha, der spiser en dansk, ristet hotdog med spisepinde. Mødet mellem dansk og japansk kultur, men også mødet mellem det sofistikerede og det uelegante.

Det færdige køkken

I al ydmyghed: hold fast, vi blev glade for det køkken! Om ikke andet så er det et køkken, der passer ind i vores liv, og selvom vi ikke vandt ugepræmien, så følte vi faktisk alligevel, at vi havde vundet, for vi fik simpelthen så fine kommentarer med på vejen. Vi håber, det bliver et køkken, hvor vi engang får mulighed for at lave noget lidt mere spændende end glas-sovs og pasta, som den primært stod på i Nybyggerne-perioden…. 😉

Stjæl stilen:

A Loftslamper: Model “Arigato” fra Grupa kan købes her
B Lysestage: Fra IKEA, kan købes her
C Emhætte: Fra IKEA, kan købes her
D Bambusdamper: Kan bl.a. købes her
E Keramikkrus: Fra House Doctor, kan købes her
F Espressomaskine: Fra La Pavoni, kan købes her
G Keramikskåle: Fra House Doctor, kan købes her
H Lamper: IKEA, kan købes her
I Krukke: DBKD FIGURE Krukke, kan købes her
J Køkkenfronter: IKEA Ekestad, kan købes her
K Maleri: Hjemmelavet, men der kan bestilles plakat i valgfri størrelse på ida-holm@live.dk
K2 Bordplade (fejl): Fra Reform.
L Armatur: Fra Vola. Gammel model, men lignende kan købes her
M Urtepotteskjuler/plantekasse: Ferm Living, kan købes her
N farvekoder: S 0907-Y90R

OBS: Alt, der ikke er links til, er desværre købt i genbrug <3