Forhaven

Forhaven

marts 6, 2019 1 Af Ida og Mads

Af Mads 

Så blev det endnu engang tid til et uderum og denne gang handlede det om forhaven med tilhørende redskabsskur. Ligesom baghave-ugen var det en af de fysisk hårdeste opgaver med store mængder jord der skulle flyttes, tunge fliser og kulde der sugede energien fra os om natten. Til gengæld var vi tættere på vores søde naboer og det gav anledning til hyggelige stunder og fællesspisning.

Ekstrakonkurrence

Inden vi overhovedet var kommet i gang med forhaven, stod den på vores første ekstrakonkurrence. En disciplin vi havde frygtet på forhånd, fordi tidspresset jo naturligt betød at vi ikke kunne forberede eller planlægge os ud af det, som vi havde fin succes med indtil nu. Modsat var det også fedt at mærke adrenalinsuset, da Emil råbte “sæt i gang” og vi bare måtte springe ud i det uden at vide, hvor vi ville lande.

Opgaven lød: byg et sidde-møbel på 4 timer!
Whaat!? Et møbel der ikke bare skulle stå og pynte, men som ovenikøbet også skulle kunne siddes på uden at brase sammen.. på 4 timer? Med en halv times kørsel til/fra Silvan kunne vi hurtigt regne ud at vi ville få travlt, så det meste af planlægningen foregik i bilen og i selve byggemarkedet (..og fortsatte faktisk undervejs i byggeprocessen). Planen var at bygge et loungemøbel med tilhørende flytbar bordløsning, som vi kunne sidde ved i morgensolen og drikke kaffe. Uden bordet skulle det fungere som en udendørs day-bed med masser puder og madrasser.

Efter 4 hektiske timer stod det der – vores allerførste siddemøbel nogensinde! Og det bedste af det hele – man kunne sidde på det uden at den braste sammen. Faktisk blev det meget stabilt og vi følte også at vores finish var i orden. Desværre var det ikke nok til at slå grønt hus’ flotte bænk (.. som selvfølgelig lige var skåret i smig – det var så irriterende lækkert!)

En hyldest til Thy

Som det er blevet nævnt flere gange stammer vi begge fra Thy i Nordjylland. Selvom vi har boet i København i snart 6 år ligger Thy stadig vores hjerter meget nært. Vi besøger ofte venner og familie i Thy og håbet er da også, at de skal kunne besøge os i Randers. Derfor var vi ret vilde med tanken om en Thy-inspireret forhave, som både kunne give en hjemlig velkomst til gæster og samtidig vise meget om hvem der bor inde i huset.

Ifølge en lokalplan i Randers Kommune skal der være plads til minimum to biler i indkørslen, så vi kom ikke udenom at skulle lægge fliser. Igen et nyt bekendtskab for os og igen en helt masse YouTube videoer der skulle studeres nøje. Arbejdsfordelingen lød at Mads afrettede sandet så det fik den rigtige hældning og Ida knoklede med at lægge fliserne. Det var ekstremt hårdt for hænder og arme, men det var det hele værd da vi til afgørelsen fik ros fra Ask for fliselægningen!

Det aflange jordstykke der blev skabt mellem fliserne og nabohusets skur, kunne gøre sig fint ud som et lille klit-landskab med fint strandsand (som i øvrigt var udvundet fra Nationalpark Thy – herligt!), lyngplanter, havtorn og diverse græsarter. Måske nogen af jer også lagde mærke til stylingen med Nationalpark Thy-øl fra Thisted bryghus? (Vi kunne desværre ikke nå at skaffe et kasse Thy Classic til værkstedet..)

Det aflange redskabsskur

Vi havde længe grublet over, hvordan man mon kunne udnytte det aflange redskabsskur bedst muligt. Der kunne ikke rigtig laves et funktionelt værksted uden ordentligt bordplads og opbevaring var heller ikke optimalt med dør i begge ender. Derfor gav det rigtig god mening for os at dele rummet op, så der pludselig opstod 2 x reel bordplads og masser opbevaring. Samtidig fik vi som de madelsker vi er, opfyldt et størt ønske om noget så luksus som et viktualierum!

Stjæl stilen

  • Elefantgræs, lyng, havtorn og diverse græsarter: Fra Plantorama
  • Fletkurv: fra Silvan, link her
  • Bålsted: fra Silvan, link her
  • Ny Nordisk Øl: fra Thisted Bryghus, link her
  • Bambusbænk fra TineK: link her
  • Glas og keramik fra viktualierummet er genbrugsfund

Billeder