DIY-Guide til badværelsesmøbel

DIY-Guide til badværelsesmøbel

februar 22, 2019 0 Af Ida og Mads

Af Mads

Vi har lavet denne DIY-guide til vores badeværelsesmøbel i samarbejde med Silvan. 

Vi lykkedes med vores projekt “badeværelse-på-budget” ved at vælge nogle billige, mathvide klinker, masser genbrugsfund og en varm rødbrun farve.  Den gamle teaktræs-skænk blev integreret i rummet ved at male i samme farve som væggen. Det gav sammenhæng, lethed og et lille skud eksklusivitet.

– Møblets opløftede placering virker let og gør rummet mere luftigt rent visuelt

Den rummelige teaktræs-skænk fandt vi til 500 kr. hos 117ting i Randers. Flot og enkel. Skænken malede vi i samme farve om væggen (se farvekoden her), så den skabte en form for tredimensionel effekt. Den hvide sokkelflise som er ført op ad væggen gør rummet bredere og fungerer som et “frame” for badmøbel-zonen.

Indkøbsliste

 • MDF-plade 1220*2440*19 mm – 1 stk
 • Træfiberplade 610*1220*3,2 mm – 1 stk
 • Aluminiumsprofil  – 4 x skabets længde
 • Reglar, 45×45 mm – 4-5 meter
 • Skibslak – 1 bøtte
 • Vandfast silikonefugemasse – 1 tube
 • Dyvler, trælim og søm

Trin-for-trin

Huske at tjekke hvor dit vandudtag og afløb er i forhold til placering af vasken og udskæring af hul bagtil. Overvej også om du vil have en vask der skal stå oven på bordpladen eller om den skal nedsænkes. Det har betydning for højden af selve møblet.

 1. Skabet (A) laves af MDF-plader, som sættes sammen med dyvler og lim – husk vandfast lim. Fræs en rille til bagpladen (træfiberplade), og søm den fast.
 2. Montér aluminiums-lister (B) i hele bredde – to i toppen og to i bunden, så skydelågerne kan glide frem og tilbage.
 3. Lågerne bygges også af MDF-plader. Fræs en 5 mm dyb rille i bunden (C) og en 12 mm dyb rille i toppen af lågerne. De skal glide på hver sin aluminiumsliste. Lågerne skal helst overlappe lidt så de lukker helt til på midten når skabet er lukket. Montér lågerne ved først at skubbe den op i den øverste rille (D) og derefter i den nederste rille.
 4. Understellet (E) laves af 45×45 reglar, som sættes sammen med dyvel og lim. Til sidst skures understellet og skabet sammen med lange skruer.

Mal mindst 2 gange – husk at slibe mellem lagene med fint sandpapir. Du kan evt. male alle delene hver for sig, inden det hele samles. Mal derefter overfladen med skibslak min. 2 gange. Vasken skal til sidst monteres med vandfast silikone rundt langs kanten – det gælder uanset om det er en nedsænkningsvask eller en der står på bordet som vores.

Rigtig god fornøjelse med projektet! 🙂