Baghaven

Baghaven

februar 7, 2019 9 Af Ida og Mads

“Jeg er altså ikke sikker på, jeg ville gøre det der igen….”

… siger jeg til Mads, mens vi ser den sekvens fra gårsdagens afsnit, hvor regnen siler ned over vores mudrede, svedige men samtidigt iskolde arbejdstøj mens hele kroppen gjorde ondt. Med frygt for at lyde pylret – jeg tror, samtlige par kan skrive under på, at de dage var det hårdeste, vi længe har været igennem. Nuvel, det var hammer sjovt! Men det var noget af en fysisk test! Vi tabte os alle helt vildt på de fire døgn, og Mads måtte en tur til læge og fysioterapeut med sine knæ.

Nå, nok klynken for nu. Det var jo en god uge, og vi elsker at være udenfor! Tanken om at få lov at lave “vores helt egen have” har været en drøm, siden vi flyttede til København og måtte tage til takke med en altan på 1 kvm som eneste uderum. En altan, der næsten er lidt en joke i sig selv, fordi vi har pimpet den så meget som muligt op i håb om at få lidt “have-følelse” ind over den…….

Vores lille wannabe-have-altan i vores Københavner-lejlighed ….. lidt patetisk men også lidt sødt.

En spiselig have

Vi er nok begge “over-gennemsnittet-glade for mad,” så tanken om at skulle have træer, der ikke kunne bidrage til middagsbordet var aldrig rigtigt på tegnebrættet. Selvfølgelig skulle det hele kunne spises! Vi ville have en have, der fungerede som et ekstra, kæmpestort køkken, hvor Mads kan tilberede de friskfangede fisk, han fanger (læs: det er kun sket én gang, og der var kun én fisk, og den smagte lidt af mudder, men du ved… ambitionerne er der).

En sand redningsmand: Tømrer-Michael!

Dette var også ugen, hvor vi lynhurtigt kiggede hinanden i øjnene og sagde i kor: “vi to kommer aldrig til at bygge en træterrasse uden hjælp” – og det var meget vise ord. Vi havde godt nok forsøgt at forberede os med et par Google-søgninger a la “hvordan bygger man en træ-terrasse, når man aldrig nogensinde har bygget noget som helst”, men vi kunne godt mærke hvilken retning, det pegede imod. Jeg føler også lidt, at der er et stykke vej fra step “lær at bore den rigtige vej med din boremaskine” til step “lær at bygge en terrasse”.

Jeg tog på frugttræ-shopping, mester dukkede op og Mads kom i lære. Mads er heldigvis enormt lærenem, så da jeg kom hjem et par timer efter, stod hele skelettet til terrassen allerede klar, og jeg tænkte “yes, det her når vi sgu!” – og det gjorde vi! Mads nussede om terrassen, mens jeg lagde rullegræs og nussede lidt om mine frugttræer. Fantastisk fordeling.

Jeg troede aldrig, jeg skulle sige det her, men er du gal nogle lækre strøer! (jeg troede heller aldrig, jeg skulle vide, hvad “strøer” overhovedet er…)

Udekøkkenet

Udekøkkenet har været en våd drøm, siden vi flyttede hjemmefra, så selvfølgelig skulle vi have det. Vi har lavet en DIY guide, så I kan give jer i kast med det, for det var faktisk ikke så kompliceret, som det ser ud. Et udekøkken er jo en fantastisk mulighed for at bringe det sociale sammen med madlavningen – selv om sommeren, når man sidder udenfor.

Udekøkkenet “in progress”

Det færdige udekøkken

Det færdige udekøkken

Den endelige have

Vi føler faktisk, vi har lavet vores drømmehave. Det kan godt være, vi får en jungle af fuldvoksne frugttræer om 40 år, hvis vi vinder huset, men det er nu heller ikke det værste at have i sin baghave! Mads har fået kyndig vejledning og har bygget en terrasse, der står snorlige, så vi har en have, der fungerer som et ekstra rum. Det føles så godt! Men nu glæder vi os også til at komme ind i varmen og arbejde igen 🙂